İletişim:

Mahmutbey Dilmenler Caddesi, No:26, 34217 Bağcılar – İSTANBUL

(0 212) 604 01 00

1 Ekim 2016 tarihinde faaliyete geçen Altınbaş Üniversitesi Diş Hastanesi ISO 9001-2015 belgesine sahiptir ve SGK ile anlaşması bulunmaktadır. 5000 m2lik bir alanda kurulu olan hastanemiz, güler yüzlü personeli, hasta konforunu en üst düzeyde tutan, çevre dostu tasarım ve alt yapısı ile iyileştiren hastane modeli sunmaktadır.

Hasta merkezli, kişiye özel ve kanıta dayalı diş hekimliği hizmeti sunan hastanemizde, hastalarımızın ilk muayene sonrasında belirlenen tedavi planı, ilgili Anabilim Dallarında hizmet veren Uzman Diş Hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Hasta sağlığı, hakları ve memnuniyeti tüm önceliklerimizi oluşturmaktadır. Hastalarımızın tedavi bilgileri, üst düzey güvenlikle arşivlenmekte, böylelikle hastalarımızın tüm tedavilerini ve gelişimlerini çok yakından takip edilebilmektedir.

Hastanemizde dijital görüntüleme sistemlerinin yanı sıra, hasta dostu 3 genel anestezi ameliyathanesi ve modern son teknoloji merkezi sterilizasyon ünitesi bulunmaktadır. Uygun vakalarda ağız içi mikroskopla tedavi olanağı, ağrısız ve kanamasız lazer destekli dişeti tedavileri yapılmaktadır. Hasta merkezli kişiye özel ve kanıta dayalı diş hekimliği hizmeti sunan hastanemizde engelli hastalar için tasarlanmış tedavi üniteleri bulunmaktadır. Çocuk hastalar için mevcut oyun odaları gerek çocuklu hastaların tedavi işlemlerini desteklemekte gerekse çocuk hastaları sıra dışı bir deneyime davet etmektedir.

Hastanemizde çalışan tüm personelimiz, tecrübe, bilgi birikimi ve eğitimine göre seçilmiştir. Tüm çalışan Diş Hekimlerimize ve personelimize, gelişen teknoloji ve yenilikler doğrultusunda eğitimler planlanmakta, Hasta Sağlığı ve Memnuniyeti kadar Çalışan Sağlığı ve Memnuniyetine de özen gösterilmektedir.

Sıklıkla gerçekleştirdiğimiz toplum ağız ve diş sağlığı taramaları ile özelikle parçası olduğumuz genç toplumumuzun ağız ve diş sağlığı gelişiminde sosyal sorumluluk görevlerimizi de yerine getirmeye çabalamaktayız.

Merkezi bir konumda olan hastanemizde otopark hizmeti bulunmaktadır. Tüm bu yönleriyle Diş Hastanemiz ülkemizde sunulan ağız diş sağlığı hizmetlerini en üst standartta vermeyi ve toplumumuzun ağız diş sağlığı bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Amaç:

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de çok önemli bir yere sahip olan “aile şirketleri” sürdürülebilir, yenilikçi ve kurumsal bir yapı oluşturmada danışmanlara ihtiyaç duymaktadır. Türkiye’deki şirketlerin %95’i, KOBİ’lerin ise %99’unu oluşturan bu şirketler, karakteristik özellikleri bakımından farklı dinamiklere sahiptir. 54 saat ders ve 6 saat uygulama mentorluğu olmak üzere 60 saatten oluşan bu sertifika programı, aile şirketlerinin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek ve sürdürülebilirliklerine katkıda bulunacak danışmanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Kimler katılmalı:

Aile şirketlerine danışmanlık yapmak isteyen/yapan profesyoneller, aile şirketlerinde profesyonel olarak çalışan yöneticiler ve yönetici adayları.

Bilgi ve kayıt için: tıklayınız 

DÜAGEM’in hizmet verdiği araştırma alanı olan doğal ürünler; kimya (analitik kimya, organik kimya), biyoloji (botanik, mikrobiyoloji, zooloji, moleküler biyoloji), tıbbi bilimler (farmakoloji, toksikoloji, biyokimya, mikrobiyoloji) ve eczacılık bilimleri (farmakognozi, farmasötik botanik, farmasötik kimya, farmasötik mikrobiyoloji ve farmasötik teknoloji) ile özdeşleşebilen çok disiplinli bir çalışma alanıdır. Bu yapılanması ve çalışma konularındaki çeşitliliği sebebiyle DÜAGEM, bünyesinde olan merkez laboratuvarlarda belirtilen bu alanlarda çalışmalar yapan tüm araştırmacılara hizmet verebilmektedir. Ayrıca DÜAGEM, Altınbaş Üniversitesinde doğal ürünler alanında endüstri, kamu kuruluşları ve diğer üniversiteler ile gerçekleştirebileceği Ar-Ge iş birliği çalışmaları için altyapısal ve idari bir zemin oluşturmaktadır.  

DÜAGEM bünyesinde sağlık, ilaç, tarım, ormancılık, gıda ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere, doğal kaynaklardan katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve piyasaya arz edilebilmesi için gerekli olan AR-GE çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca konu ile ilgili çalışmalarda görev alabilecek yeterlilikte kalifiye eleman yetiştirilmektedir. Merkez bünyesindeki çalışmalarda, ilgili sektörlerde karşılaşılan sorunlar ve taleplere çok disiplinli yaklaşım ile çözüm getirme odaklı bir yaklaşım izlenmektedir. 

DÜAGEM, bünyesinde barındırdığı merkez bölümlerinin araştırma laboratuvarları ile de üniversitemiz, diğer üniversite akademisyenleri, kamu kuruluşları ve özel sektör için araştırma altyapısı oluşturarak bilgi üretilmesi sürecine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, DÜAGEM bünyesinde kurulma aşamasında olan doğal ürünler veri tabanı tamamlandığında, bu konuda çalışma yapan ulusal ve uluslararası bilim insanlarına hizmet verilmesi hedeflenmektedir. DÜAGEM’in doğal ürünler konusunda paydaşları olan üniversite, endüstri ve kamu kuruluşlarına vermesi hedeflenen katkılarının yanı sıra toplumu, doğal ürünlerin doğru ve sürdürülebilir kullanımı, doğal gen kaynaklarımızın korunması konularında bilinçlendirme ve eğitme çalışmalarını sürdürmesi de planlanmaktadır.

Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçlarında yenilikçi araştırma-geliştirme ve bilgi kapasitesi oluşturmak, ileri seviyede yöntem ve teknolojiler geliştirmek ve bu sayede ülkenin bilim ve teknolojideki rekabetçi gücünü artırmak,

Elektrikli, otonom veya insansız araç teknolojilerini kamu, sanayi ve topluma ait problemlerin çözümlenmesine uyarlamak, bu bilgi birikimine dayalı yüksek teknolojili ürünler geliştirmek ve yüksek teknolojide dışa bağımlılığı azaltmak,

Ülkede her sektörde ihtiyaç duyulan donanım ve yetkinlik sahibi insan ve iş gücünü, yeni nesil mühendisleri, bilim insanlarını eğitmek, bunlara yönelik eğitim, bilgi ve kaynak paylaşımı faaliyetlerini yürütmek,

Yurt içi ve yurt dışı iş birliklerini oluşturmak, ortak projeler üreterek ülkeye fayda sağlayacak araştırma, geliştirme, eğitim, organizasyon ve koordinasyon çalışmalarını yürütmektir.

Altınbaş Üniversitesi Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyet alanları şunlardır:

a) Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçlarının geliştirilmesi ile ilgili konularda ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçi ve dışa bağımlılığı azaltan Ar-Ge faaliyetleri yapmak.

b) Teknolojinin sürdürülebilir bir biçimde geliştirilmesiyle kurulacak endüstri ilişkileri çerçevesinde elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçları teknolojilerinde yerli ve milli katma değerli yüksek teknoloji çözümleri üretmesini sağlamak.

c) Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçları alanında yeni nesil yetişmiş nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak üzere gereken eğitimleri tasarlamak, lisans/lisansüstü seviyelerinde programlar ve dersler oluşturulmasına katkıda bulunmak, akademik tez ve bilimsel yayın üretimini desteklemek, firmalara ve kamuya yönelik özel kurslar düzenlemek, ilgili tüm kurumsal ve uygulamalı eğitim faaliyetlerini koordine etmek.

ç) Üretilen bilginin kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalığı artırmak için toplumun her kesimine yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde paydaş platformları, eğitim programları, sertifika programları, çalıştaylar, toplantılar, seminerler, konferanslar, kongreler ve ödül programları düzenlemek ve diğer üniversitelerle iş birliği yapmak.

d) Faaliyetlerine destek sağlamak üzere elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçları konularında ortaklıklar oluşturmak, proje üretmek, iş ve hizmet modelleri geliştirmek ve uygulamak.

e) Ulusal veya uluslararası fonlar ve destekler aracılığı ile projeler gerçekleştirmek.

2018 yılının Ekim ayında üniversitemizin yarış pistlerindeki temsilcisi olmak amacıyla kurulan elektrikli araç takımımız EVA TEAM, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri ağırlıklı olmak üzere farklı bölümlerden öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız

 

Enerji ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi (EÇAM), enerji ihtiyacının temel sorunlardan biri olduğu ve kitlesel enerji tüketiminin önemli çevre sorunlarına sebep olduğu günümüzde bu konularda çözüm üretmek, üretilen çözümlere katkı sağlamak, bu çözümleri özendirmek, teşvik etmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla kurulmuştur.

Bu amaçlar doğrultusunda EÇAM, Türkiye’deki ve dünyadaki enerji ve çevre konularının, ekonomik, ekolojik, sosyal, siyasi ve teknik açılardan araştırılması ve geliştirilen uygulamaların hayata geçirilmesi için gerekli akademik ortam ve kaynakları oluşturmuş, büyümekte ve gelişmekte olan bir yapı kurmuştur. Merkezimizde, bilimsel yöntemler kullanılarak, Türkiye’nin ve dünyanın enerji ve çevre sorunları üzerine uygulamalı araştırmalar yapılmakta, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla paneller ve etkinlikler düzenlenmekte, yeni projeler geliştirilmektedir.

Amaç 

Altınbaş Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamu kesimi ve özel kuruluşlar, akademik ve bilimsel kurumlar, dernek, vakıf ve benzeri sivil toplum örgütleri ile yurt dışında benzeri kurum ve kuruluşlar ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her alanda, toplumda farkındalık yaratacak ve süreklilik sağlayacak eğitim, bilimsel araştırma, uygulama, inceleme, klinik uygulama çalışmaları ve yayın yapmak, çalıştay, kongre, konferans gibi etkinlikler düzenlemek, danışmanlık hizmeti ve proje yürütücülüğü hizmeti vermektir.

Vizyon

Ülkemizin ve iş dünyamızın en önemli sorunu olan iş kazalarını en aza indirebilmek ve gelecekte ortadan kaldırabilmek için iş sağlığı ve güvenliği konusunda özellikle sorunlu alanlarda araştırma yapan, fikir üreten, fikirleri paylaşan ve paylaşılan, danışılan, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış referans bir merkez olmak.

Misyon

Öncelikle iş güvenliği kültürünü her seviyede yaygınlaştırıcı çalışmalar yapmak, sorunlara araştırmayı ön plana alan, çok yönlü katılımcı bir anlayışla, kullanılabilir ve süreklilik gösteren çözümler üretmek, iş kazaları sonucu elde edilen verileri ve alana yönelik çalışmaları  bilimsel esaslara göre tasnif ederek kullanıma hazır tutmak, üniversitemiz öğrencilerinin bu konuda tam bir farkındalığa sahip olarak mezun olmalarına destek sağlamak.

Altınbaş Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOKAMER), ülkemizde ve dünyada kadınların eğitimi, ekonomik, siyasal, sosyal ve yasal hakları ile toplumsal cinsiyet konularında disiplinler arası bir anlayışla araştırmalar yapmak, akademik ve sosyal hayatta toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulanması için çalışmalar yapmak, bu alanda çalışan uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmek, üniversite öğrencilerinin lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplumsal cinsiyet ve kadın araştırmaları alanında gerçekleştirecekleri proje ve tez çalışmalarına teşvik ve akademik destek sağlamak, gerek bilimsel araştırmalar gerekse kamuoyunda farkındalık sağlama çalışmaları için yurt içindeki ve yurt dışındaki diğer üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarla iş birliği yaparak bu araştırmalardan elde edilen sonuçların uygulayıcılara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

Türkiye’nin de taraf olduğu 2011 tarihli İstanbul Sözleşmesi’nde vurgulandığı üzere; toplumsal yaşamın hemen her kesiminde farklı bir boyut ya da biçimde ortaya çıkan cinsel taciz ve cinsel saldırı gibi eylemlerin sebebi olarak en temelde toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlik olgusu yer almakta ve söz konusu eylemler çoğu zaman birtakım sebepler yüzünden gün yüzüne çıkamamaktadır. Özellikle iş yerleri ve okullar gibi kişilerin günün önemli bir bölümünü beraber geçirmek zorunda oldukları ve aralarında hiyerarşik bir ilişkinin yer aldığı ortamlarda cinsel taciz veya saldırı gibi eylemlerin işlenmesi kolaylaşırken, hiyerarşi sebebiyle cinsel tacize ya da cinsel saldırıya uğrayanların maruz kaldıkları bu haksızlığı dile getirebilmeleri de her zaman mümkün olamamaktadır. Bu nedenle toplumda derin bir yara halini almış olan cinsel saldırı ve cinsel taciz açısından farkındalık yaratmak, mağdurların kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam sağlamak, ayrıca söz konusu eylemlerin gerçekleşmesini önleyici faaliyetler yürütmek ve gerçekleşmesi halinde de etkili bir yaptırım sistemi benimsemek oldukça önemli ve zaruri hale gelmiştir.

TOKAMER, Üniversitemiz bünyesinde “Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi” ile ilgili politika belgesini imzalamış, yeni bir birim kurmuş, bu birime bağlı olarak her fakültede konuyla ilgili alt birimler oluşturarak konuyla ilgili idari, akademik ve eğitsel görev ve yetkiler tanımıştır. Bu kapsamda, kuruluşundan beri benimsediği özgür ve akla dayalı eğitim sistemini devam ettirmek ve üniversite çatısı altında yer alan tüm bireylerin de gerek akademik gerekse maddi ve manevi gelişimlerini sağlamak amacıyla; her türlü baskı, şiddet, tehdit, cinsel taciz ve cinsel saldırı gibi eylemleri önlemeyi; bu tür eylemlerin gerçekleşmesi halinde ise resmi makamlar ile gecikmeksizin irtibat kurmayı ve söz konusu eylemi gerçekleştiren kişilere de gerekli yaptırımları uygulamayı görev olarak kabul etmektedir. 

Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezinin temel faaliyet alanı olan toplumsal ve ekonomik sorunları tüm boyutları ile ortaya koyan, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunan ve politika önerileri geliştiren bilimsel çalışmalar yürütmek, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma ağlarına katılmak, gerektiğinde bu tür ağların oluşumuna katkıda bulunmak, bilimsel çalışmaların sonuçlarını toplumla paylaşmak, gerekli araştırma ortamını oluşturmak, faaliyetlerini ulusal ve uluslararası düzlemde yürütebilmeleri için gerekli tedbirleri almaktır.

Uzaktan Eğitim süreçlerimiz ile ilgili tüm sorularınız için uzem@altinbas.edu.tr adresi üzerinden UZEM ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim platformumuz: http://uzem.altinbas.edu.tr 

Altınbaş Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, çevrim içi uzaktan eğitim platformları üzerinde yürütülen ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve yüksek lisans ders ve programları ile kurs, seminer ve sertifika programlarını gerçekleştirmek üzere 2015 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Üniversitemizde örgün eğitime kayıtlı öğrencilerin ortak dersleri, 2016 yılından beri Uzaktan Eğitim yöntemi ile online olarak yürütülmektedir.

Öğrenciler ders saatinde internet tabanlı sistemleri kullanarak kendilerine ait şifreleri ile sanal sınıflarına giriş yapabiliyor, eğitmenin canlı videosu ile paylaştığı ders materyalini ve beyaz tahtayı görüntüleyebiliyor ve ders sırasında eğitmenlerine sorular sorabiliyorlar.

Eğitmenlerimiz de tüm ders materyallerini derslerin UZEM sayfalarında öğrencileri ile paylaşarak, ödev, anket, quiz gibi uygulamalarla etkileşimli dersler gerçekleştirebiliyorlar.

Eğitimde dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında üniversitemizde Flipped Learning sistemi yaygınlaştırılmaktadır. Bu sistem ile örgün ders saatinden önce dersin teorisi uzaktan eğitim sistemine video ve materyal olarak dersin eğitmeni tarafından yüklenmekte ve öğrencilerle örgün ders saatinde bir araya gelindiğinde, teoriyi önceden sistemden öğrenen öğrenci ile pratik/uygulama üzerinden dersler yürütülmektedir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminden bu yana, Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm eğitim süreçlerimiz çevrim içi ortama taşınmış ve üniversitemizin UZEM altyapısı ile bu geçiş hızla gerçekleştirilmiştir. 

Üniversitemiz bünyesindeki 9 fakülte, 3 yüksekokul ve 1 lisansüstü eğitim enstitüsünde Bahar döneminde 1300’den fazla ders senkron olarak yürütülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Dersler öğrenci katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Ölçme ve değerlendirme uygulamaları, derslerin yapılarına göre farklı sayılarda ödevler, projeler ve çevrim içi sınavlar ile yapılmıştır.

Öğretim elemanlarımıza Uzaktan Eğitim süreci öncesinde Uzaktan Eğitim sistemlerimiz ile ilgili online eğitimler verilmiş olup, dönem içerisinde belirli sıklıklarda soru-cevap etkinlikleri ile online eğitimler tekrarlanarak devam etmiştir.

Öğrencilerimize Uzaktan Eğitim ile ilgili bilgilendirmeler süreç başlangıcında iletilmiş, öğrencilerin soruları ve destek talepleri Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığında görevli ekiplerimizce ivedilikle cevaplanarak tüm öğrencilerimizin sürece dahil olması sağlanmıştır. İhtiyacı olduğu belirlenen öğrencilerimize altyapı desteği verilmiştir. 

Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarına yönelik Online Studio dersleri ve etkinlikler düzenlenmiştir.

2020-2021 Güz döneminde de eğitim süreçlerimiz UZEM platformumuz üzerinde devam etmektedir.

Altınbaş Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarının (AÜ-MERLAB) kuruluş amacı, başta kendi Üniversitemiz olmak üzere, kamu ve sanayi kuruluşların AR-GE analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu merkezi bir laboratuvar olmaktır. AÜ-MERLAB; disiplinler arası alanlardaki AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesinde, ulusal ve uluslararası proje sunumlarında gerekli olan tüm laboratuvar imkanlarını sağlayacaktır.

Merkezimiz bünyesinde; fizik, kimya, biyoloji, bitki, gıda, çevre,  tıp, eczacılık,  diş hekimliği gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek teçhizat bulunmaktadır